Den Hoek

Eric Laarakker

Eric Laarakker

Erkend paardenarts, oprichter en eigenaar van de holistische praktijk voor dieren Den Hoek.

Sinds zijn afstuderen als dierenarts aan de Faculteit Diergeneeskunde (Universiteit Utrecht, Nederland) in 1992, is Eric Laarakker werkzaam als dierenarts en onderzoeker. Daarnaast vanaf 1988 acupuncturist en vanaf 1992 ook chiropractor.

Tijdens zijn studie diergeneeskunde, raakte hij ervan overtuigd dat naast de Westerse geneeskunde ook andere behandelmethoden en visies – zoals de Chinese geneeskunde – van essentieel belang zijn om dier (en/of mens) te kunnen genezen in zijn totaliteit. Daarom volgde hij, na het behalen van zijn diploma diergeneeskunde, vele cursussen in chiropractie (o.a. FES – Focus on the Equine Spine), osteopathie, manuele therapie, fytotherapie, klassieke homeopathie, Chinese acupunctuur, Japanse acupunctuur, neuraaltherapie en andere energetische behandelmethoden. Hij was de eerste in Nederland die zowel dierenarts, acupuncturist en chiropractor was.

In 1995 heeft hij zijn holistische veterinaire praktijk Den Hoek opgezet. Inmiddels is Den Hoek uitgegroeid tot een praktijk waarin een team van dierenartsen en humaan therapeuten patiënten behandelen.

Binnen de praktijk, wordt nauw samengewerkt volgens een door Eric opgezet holistisch protocol, om iedere patiënt zo goed mogelijk te behandelen.

Hierin wordt een combinatie van medische systemen en behandelingen gebruikt (met inbegrip van Chinese geneeskunde, manuele therapie, homeopathie, kruidengeneeskunde en vele andere methoden).

In 2005 heeft Eric STEHD – Stichting Educatie Holistische Diergeneeskunde – opgericht. STEHD richt zich als stichting met ANBI-status op ‘Het ontwikkelen, stimuleren en integreren van holistische (dier)geneeskunde in al haar facetten, door middel van onderwijs, onderzoek en informatie-uitwisseling. Eric is betrokken bij STEHD als voorzitter.

In 2011 is hij gestart met het opleidingsinstituut Healthcare-Academy Den Hoek. Van hieruit worden cursussen, nascholingen en lezingen verzorgd voor medische professionals, zoals artsen, dierenartsen, (dier)fysiotherapeuten, paramedici en therapeuten, zowel humaan als veterinair.

Tevens is hij als onderzoeker/ontwikkelaar zeer actief in het ontwikkelen van producten en nieuwe behandeltechnieken op het gebied van systemische geneeskunde. Zo heeft hij onder andere, in samenwerking met het bedrijf NML Health, een productlijn van 100% natuurlijke gezondheidsproducten opgezet onder de naam Phytonics.

Eric geeft les op diverse onderwijsinstellingen en hij verzorgt lezingen in binnen- en buitenland.

Hij is de auteur van het boek “Paardentypen“, waarin hij de de verschillende karakters van paarden beschrijft op basis van de Chinese 5 elementen. En hij is mede-auteur van het boek “Het tevreden paard (2009)” dat gaat over paardenwelzijn.

 

Scroll naar boven