Den Hoek

Ons team Kelly van Prooijen

In deze rubriek stellen we elke maand een van onze teamleden een aantal vragen, zodat u ons een beetje beter leert kennen. Na Aviva is het nu de beurt aan een assistente die ook al heel wat jaren een bekend gezicht is op de praktijk, Kelly.

– Hoe lang werk je al voor Den Hoek en hoe ben je hier terecht gekomen?
Sinds augustus 2010 werk ik bij Den Hoek. Een toenmalige stalgenote wees me op de vacature. Ik wist destijds weinig tot niets van Holistische geneeswijzen, maar ik was nieuwsgierig en de functie sprak me erg aan. Gelukkig was er wederzijds een goede klik en zo begon mijn Den Hoek avontuur.

– Wat vind je het leukste aan je werk?
Het contact met de klanten en de “succesverhalen”. Het blijft zo mooi en dankbaar als mens en/of dier geholpen kunnen worden.

– Wat is het belangrijkste wat je geleerd hebt tijdens je werk bij Den Hoek?
Jeetje, dat is eigenlijk teveel om allemaal te benoemen… Het heeft mij zoveel inzichten gegeven en nog steeds leer ik bij. Het belangrijkste blijft denk ik toch dat er zo ontzettend veel meer is dan wat wij weten. En dat dingen elkaar heel goed aan kunnen vullen, bijvoorbeeld regulier (westers) en “alternatief” (oosters).

– Wat is het leukste of meest bijzondere wat je tijdens je werk hebt meegemaakt?
Ook een lastige vraag, want na zoveel jaar Den Hoek is deze lijst ook behoorlijk lang geworden!
Ik denk dat het meest bijzondere blijft, de eerste keer dat ik een behandeling van een paard echt van dichtbij kon volgen. Het ging om een wat oudere hengst met weerstandsproblemen, af en aan verkoudheid etc.
Toen het paard een minuut of 10 onder behandeling stond begon er wat snot uit zijn neus te komen. Dit werd meer en meer en ik wist echt niet wat ik zag! Letterlijk ging er het een en ander weer stromen.
Ook bij mijn eigen dieren en bij mezelf ervaar ik regelmatig hoe effectief de behandelmethoden kunnen zijn en dat blijft bijzonder.

– Wat vind je het minst leuke aan je werk?
Mensen, en dus indirect dieren, teleurstellen. Wij zijn ook maar mensen en doen wat we kunnen, maar helaas moeten ook wij weleens “nee” zeggen.
Ook vind ik het erg verdrietig als mensen vertellen dat ze afscheid hebben moeten nemen van een dier, dat raakt me altijd.

– Hoe zou je het team van Den Hoek omschrijven?
Als een, bijzondere, familie, met allemaal unieke persoonlijkheden!
Met sommige mensen binnen ons team heb ik inmiddels een mooie band opgebouwd, dat is wel heel waardevol.
Eric is natuurlijk de drijfveer achter de praktijk, maar door onze informele werksfeer is ook hij voor iedereen heel toegankelijk. Een bijzonder mens, aan wie ik veel te danken heb.

– Heb je zelf (huis)dieren?
Jazeker! 3 hondenkinderen, Rico, Gino en Sia en een paardenkind, genaamd Escudo (aka Dodi).

– Koffie of theepauze?
Thee! Maar niet perse pauze, hele dag door gaan er liters doorheen.

– Waar kunnen we je voor wakker maken?
Euhm, als er iets dringends is mag je me uiteraard wakker maken maar anders liever niet 😉

– Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Ik maak graag lange wandelingen met de hondjes. Uiteraard breng ik best veel tijd op stal door bij mijn paard.
En verder vind ik het heel gezellig om met vriendinnen te eten en te wijnen of gewoon even met een boek (én de hondjes) op de bank te zitten.

Scroll naar boven