Den Hoek

Peesproblemen hond en kat

Problemen met pezen en banden

Deze aandoeningen zijn meestal van langdurige aard. Vaak kan ook niet met zekerheid worden gezegd wat nu precies het probleem is omdat op de röntgenfoto deze structuren niet zichtbaar zijn.

Het voordeel van het onderzoek met de Lecher Antenne is, dat snel kan worden vastgesteld welke structuren de oorzaak zijn van de langdurige kreupelheid bij uw huisdier. Regelmatig komt uit dit onderzoek naar voren dat de pezen en banden aangetast zijn. Deze weefsels helen moeilijk en langzaam omdat de doorbloeding hier minimaal is. Door middel van behandeling is het mogelijk dit proces te ondersteunen en te versnellen.

De gescheurde voorste knieband is een extreem voorbeeld van een pezen en/of banden probleem. Als deze band volledig door is, zal chirurgisch ingrijpen de enige mogelijkheid zijn om de stabiliteit van het gewricht weer te herstellen. Aangezien er vaak artrose ontstaat in dit gewricht na chirurgie, kunnen ondersteunende behandelingen een goede aanvulling zijn. Ook als om een bepaalde reden chirurgie geen optie is, kunt u bij ons terecht voor peesproblemen bij hond en kat om uw dier zo optimaal mogelijk te begeleiden.

Scroll naar boven