Den Hoek

Voedings- en bewegingsadviezen

Voedings- en bewegingsadvies

Bij het maken van de afspraak vragen wij u om het voer dat u geeft aan uw dier mee te nemen naar de eerste behandeling. Het voer is een van de dingen waar naar wordt gekeken tijdens het onderzoek. Mocht er aanleiding toe zijn (bijvoorbeeld in geval van allergieklachten of spijsverteringsproblemen), dan kan worden getest of het voer dat u geeft geschikt is voor uw dier.

Het gaat hierbij niet om een kwalitatieve beoordeling van het voer, maar er wordt getest of het voer wel of niet geschikt is om te geven aan uw dier; het is dus een individuele test. Soms kan het ook nodig zijn (bijvoorbeeld in een herstelperiode) om tijdelijk een ander voer te geven om daarmee de behandeling beter te kunnen ondersteunen. Steeds vaker blijkt dat allergieklachten bij honden worden veroorzaakt door een allergie voor dierlijke eiwitten.

Hiervoor is speciale voeding verkrijgbaar via de praktijk.

Tevens kunnen bewegingsadviezen en/of een aangepast trainings-/ werkschema worden gegeven om de behandelingen te ondersteunen. Een en ander wordt individueel per dier bekeken (afhankelijk van klacht/pijnlijkheid en omstandigheden) en met u besproken.

Voor sportpaarden is er een speciale begeleiding mogelijk waarbij voor, tijdens en na het sportseizoen de paarden worden gecontroleerd.

Scroll naar boven