Den Hoek

Voortplanting paard

Voortplanting paard

Gynaecologische problemen bij de merrie

Voor uw merrie die al meerdere malen geïnsemineerd is en niet drachtig is geworden, kan een holistische behandeling een goede ondersteuning bieden. Het probleem kan al een aantal jaren spelen (steeds gust gebleven) of in een seizoen na meerdere inseminaties.

Het liefste zien we de merries vroeg in het seizoen om ze in balans te brengen, zodat de merrie hormonaal, inwendig en soms ook emotioneel klaar is voor een dracht.

Het is niet zo dat hier op de praktijk ook de hele drachtigheidsbegeleiding met inseminaties plaats kan vinden, dat zal bij uw reguliere dierenarts of hengstenhouder moeten gebeuren.

Natuurlijk kunnen we ook later in het seizoen proberen een merrie die meerdere malen is geïnsemineerd nog op de rit te krijgen, maar de behandeling kost tijd.

Dat kan soms meerdere hengstigheden duren waardoor het moment van inseminatie enkele weken moet wachten, dit moet dan wel nog passen binnen het seizoen.

Uiteindelijk is de merrie voor een volgend seizoen dan al wel startklaar om geïnsemineerd te worden in een gezond systeem.

Verder is er nog het probleem van de merries met gedragsproblemen rondom de hengstigheid. Ook deze passen in bovengenoemd kader en kunnen hier behandeld worden.

Scroll naar boven