Vraag: “Wat zou je kunnen inzetten om een tinker met insulineresistentie en cpl te ondersteunen die helaas noodgedwongen op het gras staat? (Onze vorige plek, zonder gras, werd verkocht. En de nieuwe plek die we hebben is een weide, met gras. Het gras was wel onbemest, heel lang en met veel kruiden als weegbree er tussen. Ze staat 24/7 buiten en we hebben de voerplekken ver van de drinkplek af, voor de beweging) Alvast bedankt en fijn weekend! 😊”
➡️Stimuleren van beweging is inderdaad erg belangrijk. Ook is langer doorgeschoten gras beter en dan heel vers kort gras.
Daarnaast kan er in “gevaarlijke” periodes (zoals het voorjaar en de koude nachten en heldere zonnige dagen) nog gebruik worden gemaakt van een graasmasker. Een goede spijsvertering is ontzettend belangrijk, dus probeer die optimaal te krijgen en te houden.
Phytonics Gluco balance is aan te raden ter ondersteuning. Voor advies op maat kunt u het beste even contact opnemen met de praktijk.
Vraag: “Hebben jullie ervaring met paarden met glutenintolerantie en wat zijn dan de meest voorkomende problemen?”
➡️Ja helaas zien we dat steeds vaker. Veel voorkomende problemen zijn (terugkerende) koliek, vermagering en diverse maag/darmklachten die dan maar niet verbeteren ondanks behandelingen.
Vraag: “Paard met Lyme, heeft door Lyme ook sleep deprivation hebben jullie daar al meer van gehoord? en zijn er eventueel dingen die bijgegeven kunnen worden of gedaan worden voor de sleep deprivation zodat hij hier toch minder last van heeft, voor Lyme krijgt hij al supplementen.”
➡️De Lyme behandelen is inderdaad stap 1. Deze vraag is te gecompliceerd om hier uitgebreid te behandelen. Hiervoor kunt u het beste rechtstreeks contact opnemen met de behandelaar van het paard.