Den Hoek

Vragen vuurtje 6 juli

Vragen vuurtje 6 juli

Om de week op vrijdag kunt u ze stellen bij het bericht van het Vragen Vuurtje op onze facebook pagina

Vraag: “Bij mijn hond is ernstig nierfalen geconstateerd. Zij krijgt nu een KVV nierdieet (heeft altijd al KVV gehad). Kan ik haar nierfunctie ook nog extra ondersteunen, behalve met het nierdieet?”
➡️Jazeker, Phytonics Kidney comp is hier geschikt voor. Daarnaast kan het erg zinvol zijn om keer afspraak te plannen voor een behandeling en ondersteuning op maat.

Vraag: “Mijn paard krijgt vitamine/ minerale brokjes, nu eet hij ze opeens niet meer (midden in de zak dus geen nieuwe zak). Kan het zijn dat hij door het gras daar geen behoefte meer aan heeft? En kan ik de phytonics multivitmine ook geven als vervanging van de brokjes? Hoeveel zou hij dan moeten hebben? Hij krijgt geen ander krachtvoer.
➡️Het is afhankelijk van het soort brokjes en waarom specifiek hiervoor gekozen is of de Multivit dit kan vervangen. In principe is de Multivit wel heel geschikt als aanvulling op het rantsoen. 1x daags 1 schepje is dan voldoende. Het handigst is wel dit door wat voer te geven, dit hoeft niet veel te zijn een heel klein handje volstaat vaak al. Sommige paarden likken het zelfs met wat olie gewoon uit de bak.

 
Vraag: “Een volgens reguliere DA kerngezonde jonge hond die extreme last van warmte heeft. Wat zou je kunnen doen om deze hond te ondersteunen? Mijn gevoel zegt om het ook in voer te zoeken… hond wordt met vers vlees gevoerd.”
➡️Dit kan zeker met voeding te maken, zo zijn er vleessoorten die “verwarmend” werken. Vis en kip veroorzaken bijvoorbeeld minder “hitte”.
Ook kan er een disbalans zijn in een bepaald element.
Bij de vijf elementen theorie (Wu Xing), zoals al eeuwen gebruikt wordt in de Chinese geneeskunde, gaat men uit van vijf verschillende types; Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water.
Om dit goed uit te zoeken kunt u het beste een keer een afspraak inplannen of een telefonisch consult aanvragen. Zo heeft onze dierenarts Aleid Hillebrand de “Food Therapy Course” voor dieren gevolgd en kunnen er bij haar speciale voedingsconsulten gepland worden.
Scroll naar boven