Vraag: “Hebben jullie natuurlijke anti-parasitaire middelen voor katten?”

Geef dit gedurende 10 dagen per kwartaal achter elkaar. Bij een hoog besmettingsrisico geeft u de Micro comp 10 dagen per 2 maanden. Bij gering besmettingsgevaar is 2 à 3x per jaar voldoende. Dit dient wel te worden gecombineerd met ontlasting/faeces onderzoek. Bij een daadwerkelijke worminfectie dient reguliere ontworming toegepast te worden.
Vraag: “Dit jaar zijn er veel paarden/pony’s die ademhalingsproblemen hebben. Zo ook de mijne en dan de vraag zijn het pollen, droogte of het hooi of toch iets anders, de diagnose RAO kwam voorbij. Advies hooi natmaken maar als ze met 3 paarden staan is dat wel heel veel hooi nat maken en kuil of voorverpakt hooi is geen optie, hoe ga je dit dan aanpakken, voorkomen.”

We hebben diverse mogelijkheden om de luchtwegen te ondersteunen, maar bijvoorbeeld een pollenallergie pak je weer anders aan dan een luchtweginfectie of irritatie door droogte.
Om hier achter te komen zullen we het dier moeten zien voor een consult.
Om de geïrriteerde luchtwegen te ondersteunen kunt u kiezen voor Phytonics Respi comp, Phytonics Respiration support of PUUR Respi herbs, maar nogmaals dit is een ondersteuning en hoogstwaarschijnlijk geen oplossing.
Vraag: “Welk product is goed om te geven bij dunne mest (onbeperkt goede kwaliteit hooi, strook begrazing, geen stress, enkel vitalbix als minimale bijvoer)”

Het is goed voor de darmpassage en ondersteunt de darmflora. Bij dun mesten voert u het relatief droog (wel iets vochtig maken zodat het niet weggeblazen wordt), bij obstipatie geeft u het juist met veel water.
Mocht dit niet voldoende werken adviseren we verder onderzoek, het kan dan zijn dat de darmflora verstoord is door bijvoorbeeld een schimmel.