Den Hoek

Chronische nierproblemen bij katten

Chronische nierproblemen bij katten

Prognose nierproblemen bij katten

De prognose van een kat met chronisch nierfalen is gereserveerd. Het verloop is over het algemeen niet duidelijk te bepalen, wat het emotioneel voor de eigenaar moeilijk kan maken. In onze praktijk proberen wij, waar mogelijk, de negatieve effecten van de verminderde nierfunctie bij nierproblemen te voorkomen, te behandelen en te beperken.

Diagnose en behandeling

Wij combineren ons holistisch onderzoek waar nodig met regulier onderzoek waarbij in bepaalde gevallen ook verwijzing naar specialisten zal plaatsvinden. Daarnaast maken wij gebruik van diverse behandelmethodes zoals voedingssupplementen, acupunctuur, chiropractie en manuele therapie.

Wij focussen ons op het verbeteren van de nierfunctie en op het beschermen van overgebleven nierweefsel, om zo de overige organen in goede balans te laten functioneren. Bij verminderd functioneren van de nieren, zal het lichaam meer afvalstoffen aanmaken, waardoor de kat meer en meer het eigen lichaam zal vergiftigen. Hierdoor ontstaan overige klachten, die bijdragen aan een ernstig ziektebeeld van de kat.

De behandeling van nierproblemen bij katten zal over het algemeen beginnen met acupunctuur en energetisch behandelen, gevolgd door chiropractie en manuele therapie. Daarnaast zal de kat medicatie mee naar huis krijgen om de werking van de behandeling verder te ondersteunen.

Ook kunnen wij advies geven over de juiste voeding zodat de nieren zo minimaal mogelijk belast worden. Op deze wijze wordt voorkomen dat het nierweefsel niet overmatig hoeft te functioneren en indien mogelijk zich kan herstellen.

Preventieve behandeling bij chronisch nierfalen kat

Zoals voor meer chronische aandoeningen geldt: voorkomen is beter dan genezen. Wij adviseren vanaf 7-8 jarige leeftijd een jaarlijkse onderzoek, zodat een eventuele verminderde nierfunctie in een vroeg stadium gesignaleerd wordt en hierdoor het resultaat van de behandeling zo effectief mogelijk is.

Scroll naar boven