Den Hoek

PATIËNT VAN DE MAAND – SANNE

Patiënt van de maand - Sanne

Sanne is een ruim 14 jarige teckeldame. Sanne heeft, zoals veel teckels, een zwakke rug.

In februari 2016 rende ze achter een kat aan in de tuin en moest dit bekopen met de eerste hernia. Dierenarts Elske Buijs heeft haar toen meerdere keren behandeld met onder andere acupunctuur. Ook kreeg ze een pijnstiller en middelen om het herstel thuis te ondersteunen. Binnen een maand rende ze alweer vrolijk rond!

In augustus 2018 was het helaas weer raak, dit maal een nekhernia. Het begon met wat kreupel lopen met een voorpootje, maar al snel kon ze haar kop ook nog maar moeizaam bewegen en gilde ze het af en toe uit van de pijn. Deze keer kwam Sanne onder behandeling bij Mallika Kokke

De eerste behandeling bestond nu ook weer uit onder andere acupunctuur. Echter bij de tweede behandeling ging Sanne bij het zetten van de eerste naald zo over haar toeren dat werd besloten om een andere manier verder te behandelen. Met behulp van acupunctuurzalf, behandelen met geluidstherapie en de ondersteunende middelen voor thuis was ook dit keer Sanne er weer snel bovenop.

Een hele periode ging het ontzettend goed, ondanks haar leeftijd was Sanne fit, vrolijk en actief. Misschien wel iets te actief, want eind december 2019 begon ze weer mank te lopen met een voorpootje. Haar eigenaren herkennen inmiddels de signalen en zijn direct gestart met de ondersteunende middelen. Dit had effect, maar niet voldoende. Zodoende kwam ze toch weer naar de praktijk voor een behandeling.

Omdat Sanne bij haar vorige hernia zo heftig had gereageerd op de acupunctuurnaalden werd nu besloten een consult in te plannen bij Aleid Hillebrand.

Zij heeft de acupunctuurpunten behandeld met een speciale laserpen. Dit was voor Sanne een stuk minder stressvol.

Daarnaast kreeg ze ook weer een geluidstherapie behandeling.

“Sanne is een echte Teckel en kan ontzettend dramatisch doen, maar desalniettemin wil je natuurlijk dat ze zo min mogelijk stress ervaart. Ik ben daarom ook ontzettend blij dat er bij Den Hoek meerdere opties mogelijk zijn. Verder merk ik dat vooral de combinatie van verschillende behandelingen samen echt heel effectief werkt. Sanne is duidelijk een dagje ouder aan het worden, want het herstel gaat minder snel dan voorgaande keren. Maar ze knapt wél weer op en dat is het belangrijkste!”

Hernia

Wij zien in de praktijk regelmatig honden, van diverse rassen, met een hernia. Er zijn veel gradaties bij deze aandoening. Dit varieert van mank lopen en flinke pijnscheuten, tot verlamming en niet zelf meer kunnen ontlasten.

Het belangrijkste bij een hernia is dat je er snel bij bent, hoe eerder we kunnen beginnen met behandelen hoe groter de kans op een goed herstel is.  Uiteraard is het afhankelijk van verschillende factoren of en hoe snel de behandelingen aanslaan.
Maar gelukkig zijn er al heel veel herniapatiënten kwispelend weer naar buiten gelopen na een afgerond behandeltraject!

Scroll naar boven