Den Hoek

PATIËNT VAN DE MAAND – ZANO

Patiënt van de maand - Zano

De patiënt van deze maand is Zano, een Mechelse herder van 2 jaar.

Dierenarts Mallika omschrijft Zano als: “een schat van een beest, maar hyperactief en daardoor vaak moeilijk te bereiken.”

Hij werkt graag, maar is zo snel afgeleid dat zijn eigenaar niets concreets met hem kan aanvangen. Daarnaast is zijn ontlasting ook wisselend. Het begon met diarree maar werd later juist te hard en te droog.

En zo kwam Zano onder behandeling bij Den Hoek.

Vanuit de 5 elementen leer bezien is Zano een op en top vuurtypje. Vuurtypes zijn gevoelig en enthousiast. Ze stelen graag de show en staan het liefst in het middelpunt van de belangstelling. Ook zijn vuurtypes vaak overgevoelig op pijn. Dat was ook goed te zien toen Zano een wondje op zijn voetje kreeg; hij flipte helemaal en ging liggen trillen van de ‘pijn’. Het is bijna humoristisch om zo’n grote stoere herder zo te zien reageren.

Bij Zano was de balans echter ver te zoeken en mocht het vuur best een beetje geblust worden. Hij werd namelijk erg onzeker en vond zo geen rust meer. De harde, droge ontlasting wijst ook op teveel vuur in het lijf.

 

Zano is meerder keren behandeld. Onder andere met een op maat gemaakt geluidsprotocol en hij krijgt frequentie,- en kruidendruppels mee.

Ook hebben de eigenaren veel hulp gehad van Wallis diervoeding, zij hebben er alles aangedaan om het meest geschikte voer te vinden.

Een paar maanden verder en Zano is een compleet andere hond.

Mallika omschrijft hem nu: “in plaats van hyperactief en “de weg kwijt” is hij gewoon gezond enthousiast en er straalt een rust uit zijn ogen die ik eerder nog niet heb gezien. Een mooie, vurige hond in balans en blij. Het werken gaat goed en eigenaar en hond hebben er samen lol in. Ook is zijn ontlasting normaal.”

Het is niet makkelijk voor eigenaren om voor dit soort problemen te komen te staan. Vaak zat eindigen deze prachtige honden in het asiel en is het einde zoek.

Wij zijn heel blij dat Zano’s eigenaren hebben doorgezet en Zano een kans hebben gegeven om zich te ontwikkelen tot de prachtige en levenslustige hond die hij nu is!

Scroll naar boven