Den Hoek

PATIËNT VAN DE MAAND – BADGER

Patiënt van de maand - Badger

🐾PATIËNT VAN DE MAAND🐾
Badger, een Cairn terriër pup van nog geen half jaar oud 🥰
 
Entingen kunnen soms een flinke belasting op het lichaam zijn. Dit ondervond ook de kleine Badger.
 
Half december kreeg hij kort na zijn L4 enting (tegen de ziekte van Weil) een soort kleine insultjes, waarbij hij zijn kopje omhoog strekte en er een beetje mee schudde. Deze aanvalletjes waren van hele korte duur, maar uiteraard niet normaal.
Begin januari kwam Badger met zijn baasje naar de praktijk en hadden zij een eerste consult bij dierenarts Mallika Kokke.
 
Uit haar metingen met de lecherantenne kwam een disbalans in de lever(energie) naar voren en een belasting door de L4 enting.
 
Badger is tijdens dit consult behandeld met een geluidsprotocol voor de lever en een voor het neurologische vlak. Daarnaast kreeg hij druppels mee naar huis om te helpen de lever verder te ontgiften en ondersteunen, maar ook natuurlijk om de belasting van de L4 enting uit het lichaam te krijgen.
4 weken later is Badger er weer en de insultjes zijn weg! De lever meet stukken beter en ook de belasting door de enting is grotendeels verdwenen.
 
Badger komt nu voortaan naar de praktijk voor een titertest. Hierbij wordt er door middel van een klein beetje bloed bekeken of, en zo ja waarvoor, er geënt moet worden.
 
Het titeren kan voor de ziektes
  • infectieuze hepatitis
  • Parvo (CPV)
  • Distemper (hondenziekte).

Voor de L4 enting (ziekte van Weil) kan dit niet. Het baasje van Badger zal er dus goed over na gaan denken of hij deze enting noodzakelijk vindt voor zijn hond.

 En natuurlijk kunnen we bij een eventuele volgende enting het lichaam vooraf al ondersteunen om zo eventuele bijwerkingen te minimaliseren.

Scroll naar boven