Den Hoek

Goudkorrels implanteren

Goudkorrels implanteren

Goudkorrels implanteren op specifieke acupunctuurpunten geeft een continue stimulatie van deze punten, ten behoeve van pijn vermindering.

Het implanteren van goudkorrels kan zowel worden toegepast bij de kleine huisdieren als bij paarden.

INDICATIES

Bij chronische pijn ten gevolge van locomotieproblemen, met name degeneratieve gewrichtsziekten (met of zonder arthrose). Denk hierbij aan chronische rugklachten, zoals kissing spines, heupdysplasie (HD) en elleboogdysplasie (ED) en lumbosacrale stenose.

DOEL

Het hoofddoel is het wegnemen/verminderen van de pijn. Gewrichtsveranderingen kunnen niet verholpen worden, soms kan de arthrose wel worden geremd/verminderd.

DE BEHANDELING

Door het implanteren van goudkorrels op specifieke acupunctuurpunten krijg je een continue stimulatie op deze punten. Hierdoor zie je in de meeste gevallen een snelle en langdurige vermindering van de pijn. Bij Den Hoek bepalen wij deze acupunctuurpunten zeer nauwkeurig door middel van de Lecherantenne. Hierdoor worden niet alleen de gewone acupunctuurpunten gebruikt, maar ook de specifieke punten die dat dier nodig heeft. Dit geeft een optimalisering van het resultaat. Jarenlange ervaring heeft geleerd dat niet elke klacht dezelfde benadering nodig heeft. Elk dier is uniek en elke klacht is uniek.

Bijvoorbeeld bij HD-gevallen is het slagingspercentage circa 80%, waarbij deze honden jaren later nog pijnvrij zijn. Op oudere leeftijd kunnen de klachten weer wat terugkomen door verdere vorming van arthrose en is soms extra behandeling d.m.v. acupunctuur nodig.

HOE WORDEN ZE GEÏMPLANTEERD

Honden (en katten) moet nuchter komen, bij paarden is dit niet van toepassing.
De dieren krijgen een zo’n licht mogelijke sedatie.

De plekjes waar de goudkorrels worden geïmplanteerd worden geschoren en ontsmet. Met een holle naald worden de 1/2mm grote goudkorrels tot diep in de spieren ingebracht.

WAAROM ECHT GOUD?

Goud heeft een sterk toniserende ofwel stimulerende werking op de acupunctuurpunten en onze ervaring is hoe zuiverder het goud is, hoe beter en langduriger de werking is. Daarom wordt er uitsluitend 24 karaats goud gebruikt.

NACONTROLE

6 weken na de ingreep wordt een controle-consult ingepland om te evalueren hoe de behandeling heeft aangeslagen. De goudkorrels zitten dan lang genoeg in het lichaam om verbetering te kunnen zien.

Voor meer informatie over de resultaten, kunt u het goudkorrel perceptie-onderzoek bekijken. En u kunt meer lezen over goudkorrel therapie humaan via deze link (een Duitstalig artikel).

VIDEO IMPLANTEREN GOUDKORRELS

Bekijk deze informatieve video over de werking en het implanteren van goudkorrels bij paarden

Bekijk deze video van de hond Ties over het implanteren van goudkorrels bij honden.
Scroll naar boven