Den Hoek

Holistische behandeling

Holistische geneeskunde

Het geheel is meer dan de som der delen. Dat wil zeggen dat alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Door het dier in zijn totaliteit te bekijken en te behandelen met verschillende therapieën komt je tot een beter resultaat.

Bij de holistische geneeskunde kijken we naar het dier vanuit drie lagen:

  • fysiek
  • energetisch
  • emotioneel

 

Het komt vaak voor dat het probleem van het dier meerdere oorzaken heeft. Bij holistsiche geneeskunde proberen wij deze meerdere oorzaken te vinden en deze allemaal te behandelen.

Holos betekent “het geheel”

Op de pagina behandelmethode kunt u meer informatie vinden over de therapievormen die ingezet worden. Daarnaast hebben wij op deze site diverse klachten beschreven van paard, hond & kat, waarbij een holistsche behandeling een goede ondersteuning kan bieden.  Lees ook meer over onze humaan behandeling.

Ook de reguliere zorg is een belangrijk aspect voor de patiënt. Bij ernstige acute klachten is het verstandig eerst uw reguliere arts te raadplegen. Ook als wij voorafgaand aan of tijdens het consult noodzakelijke vinden, dat er reguliere medische zorg nodig is, dan zullen wij u doorverwijzen naar collega’s. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het maken röntgenfoto’s, echografieën e.d.

 

Scroll naar boven