Den Hoek

Meten is weten

Meten is weten

Meten is weten!

Dit is niet voor niets de slogan van de Vaccicheck.

VacciCheck is een betrouwbare test die antilichamen (antistoffen) in het bloed meet tegen de meest voorkomende besmettelijke virusziekten bij de hond, kat en fret. Wanneer er voldoende antilichamen zijn, dan is het dier beschermd en heeft vaccineren geen enkele zin. Een vaccinatie zal dan niets doen en de bescherming zal niet toenemen. Mocht er uit de titerbepaling komen dat de hond of kat niet optimaal beschermd is dan kan er zo passend mogelijk gevaccineerd worden. Dus niet klakkeloos alles vaccineren, ook niet eens per 3 jaar, maar eerst meten en dan pas handelen. Dat is dus écht op maat vaccineren!

Wat niet gegeven wordt, kan ook niet voor problemen zorgen. Dus zeker voor gevoelige dieren met bijvoorbeeld een auto-immuunziekte, epilepsie, huid- en vachtproblemen, allergieën en dieren die heftig reageren op vaccinaties is titeren een grote uitkomst omdat zij nu ook geen trigger krijgen door een vaccinatie waardoor de klachten weer kunnen verergeren.

Vaccicheck kan ingezet worden bij zowel pups als volwassen honden.

Niet alleen kan de Vaccicheck bepalen of een enting op dat moment echt noodzakelijk is, maar het kan ook controleren of een enting daadwerkelijk is aangeslagen.

En hoe ontzettend belangrijk dat is bewees knappe Lewis onlangs nog.

Met een leeftijd van 3 maanden kreeg Lewis een titertest waarbij de uitslag aangaf dat er meerdere antilichamen onvoldoende aanwezig waren.

Lewis werd daarom gevaccineerd met de zogenaamde DHP enting. DHP staat voor Distemper (ook wel hondenziekte genoemd), Hepatitis (besmettelijke leverontsteking) en Parvo.

Na 4 weken kwam Lewis terug voor een nieuwe titer om te controleren of de enting voldoende zijn werk had gedaan.

Helaas bleek er voor Parvo geen antilichamen aanwezig, de titerscore was zelfs 0.

Omdat de rest van de titer wel goed was, kreeg hij dit keer alleen een enting voor Parvo.

Weer een maand later zagen we Lewis wederom voor een titer en wat bleek? Wéér was de Parvo enting niet aangeslagen!

Dit keer werd in overleg met de eigenaar besloten om op zoek te gaan naar een ander merk enting voor alleen de Parvo en deze te geven.

Zo gezegd zo gedaan en na wederom 4 weken kwam Lewis weer voor de controle titer.

En dit keer was de score perfect!

Gelukkig is het baasje van Lewis steeds teruggekomen voor de controle, want anders had ze een hond gehad die onbeschermd is terwijl deze wél keurig geënt was!

Meten is weten!

Lees meer over de VacciCheck titertest op onze website.

Scroll naar boven