Den Hoek

Onderzoek Gluco Balance en de impact op insulineresistentie bij paarden

Onderzoek Gluco Balance en de impact op insulineresistentie bij paarden

Voorjaar 2011 heeft er een dubbelblind placebo gecontroleerd onderzoek plaatsgevonden naar insulineresistentie bij paarden en de effecten van Phytonics Gluco balance.

De resultaten van het onderzoek zijn positief. Er was een controlegroep, deze paarden kregen gedurende 5 weken een placebo en een experimentele groep welke gedurende die tijd Gluco balance toegediend kregen. Zowel de eigenaar als de onderzoeker wisten niet welk paard wat kreeg toegediend.

Bij de experimentele groep werd na afloop een significant verschil gemeten in het gewicht, de buik- en halsomvang. Terwijl er bij de placebogroep geen enkel significant verschil werd gemeten. Ook werden er een significante verschillen gezien tussen de twee groepen. De experimentele groep heeft minder vetophopingen en vetbulten, de huidgevoeligheid is beter, de hengstigheid is genormaliseerd en de paarden komen beter door de verharing dan de placebo groep. Verder waren de eigenaren uit de experimentele groep zeer positief, ze meldden dat hun paard een beter humeur heeft, werkwilliger en minder stijf is.

Indien u de volledige onderzoeksresultaten wilt inzien, klik dan hier om ons een bericht te sturen, zodat wij u de volledige scriptie kunnen mailen.

© 2014 Niets van deze website en van deze onderzoeksresultaten en artikelen mag worden gepubliceerd, gekopieerd of verspreid worden aan derden, zonder uitdrukkelijk toestemming van ons

Scroll naar boven