Den Hoek

Ons team – Aleid Hillebrand

Het team achter Den Hoek - Aleid Hillebrand

In deze rubriek stellen we elke maand een van onze teamleden een aantal vragen, zodat u ons een beetje beter leert kennen. Na Kimberley is het nu de beurt aan een dierenarts die bij ons de kleine huisdieren behandeld. Ook is zij auteur van het boek “Leer jouw hond, kat of konijn kennen met de Vijf Elementen”

– Hoe lang werk je al voor Den Hoek en hoe ben je hier terecht gekomen?

Ik werk sinds begin 2018 bij Den Hoek. Na zelf lang ziek te zijn geweest ben ik in eerste instantie met mijn vorige (toen hele oude) honden bij Den Hoek gekomen nadat verschillende mensen mij hadden gezegd dat ik hiernaartoe moest gaan.

Ik was erg onder de indruk en vroeg me af hoe dat allemaal werkte. Daar wilde ik meer van weten dus ik ben de Lecher cursus gaan doen in 2014, de connectie cursus in 2015 en daarna de veterinaire acupunctuur.

– Wat vind je het leukste aan je werk?

Dat ik echt voor de dieren werk en met de dieren samenwerk. Ze geven me hun vertrouwen dat ik ze mag helpen.

– Wat is het belangrijkste wat je geleerd hebt tijdens je werk bij Den Hoek?

Hoe waanzinnig fascinerend de kosmos en energieën werken.

– Wat is het leukste of meest bijzondere wat je tijdens je werk hebt meegemaakt?

Soms komen mensen voor het eerste consult en zeggen dat ik hun laatste hoop ben omdat anders het dier ingeslapen moet worden. Het kan heel emotioneel zijn. Gelukkig is er vaak genoeg een goede afloop!!

– Wat vind je het minst leuke aan je werk?
Het meten vergt veel energie. Ik moet goed opletten dat het me niet te veel van mijn eigen energie kost.

– Hoe zou je het team van Den Hoek omschrijven?
Een leuk, enthousiast, hardwerkend team.

– Heb je zelf (huis)dieren?
Ja, twee honden. Rakker, een eigenwijze Boomer met een mooie pluimstaart. En Kwispel, een prinses op de erwt. Allebei op mijn pad gekomen.

– Koffie of theepauze?
Theepauze!

– Waar kunnen we je voor wakker maken?
Voor niets, mijn slaap is me heilig. Nou goed, vooruit dan, voor een dier of mens in nood.

– Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Dan ben ik vaak toch nog met TCM (Traditional Chinese medicin) bezig. Maar wandelen met de honden, klusjes in huis of gewoon helemaal niets doen is ook fijn!

Lees meer over Aleid op onze site.

Scroll naar boven