Den Hoek

Vragen vuurtje 06/02

Vraag: “Is Bengs water ook geschikt voor dieren ?
➡️Jazeker!

Vraag: “Is er ook een natuurlijk medicijn tegen zenuwpijn aan de achterpoten bij een klein hondje? Ik hoor alleen over gabapentine. Hij is nog maar 6 jaar oud en ik ben bang, dat als hij dat de rest van zijn leven moet slikken, dat slechte gevolgen kan hebben.”
➡️Is er geconstateerd waar de zenuwpijn vandaan komt? Komt dit bijvoorbeeld door een blokkade uit de rug? Wellicht kan acupunctuur uitkomst bieden. Verder kunt u Phytonics Efipain eventueel in combinatie met CBD olie proberen.

.

Vraag: “Het is misschien nog een beetje vroeg, maar hoe hoe ga je om met paarden die het hele jaar door op de weide staan als straks het echte weideseizoen met fructaanrijk gras begint? Wat is dan bijvoorbeeld een goed moment om gluco balance te gaan geven?”

➡️In dit soort situaties is het eigenlijk nooit te vroeg, want voorkomen is beter dan genezen. Dus goede vraag!
Als het gaat om paarden die het hele jaar rond op het wei staan, is het belangrijk om in de gaten te houden wanneer het gras echt gaat groeien. Bij een bodemtemperatuur van zo’n 15 graden groeit het optimaal. Daarnaast zijn zonnige dagen met koude nachten erg gevaarlijk, omdat het fructaan dan in het gras blijft zitten in de nacht en niet wordt gebruikt voor groei.
Ons advies is om te beginnen met de Gluco balance zodra het gras begint de groeien, dit is dit afhankelijk van het weer. In periodes van de zonnige dagen en koude nachten kan er tijdelijk ook een dubbele dosering worden gegeven indien nodig. Paarden die heel gevoelig zijn kunnen in deze periode ook (tijdelijk) een graaskorf om.
Online zijn er ook wel fructaanindexen te vinden die als ondersteuning kunnen dienen

Scroll naar boven