Den Hoek

Vragen Vuurtje 18 juli

Heeft u ook vragen? U kunt ze stellen via onze facebook pagina bij bericht van het Vragen Vuurtje op Vrijdag!

Vraag: “Mijn instructrice die ook veel bij jullie was had een geluidsdingetje via jullie kan ik me herinneren wat was dat en hebben jullie dat nog te koop? Weet niet meer de naam daarvan maar weet dat als ze dat bij mijn paard deed ze gegarandeerd ging slapen.”
➡️ Waarschijnlijk heeft ze geluidstherapie toegepast op uw paard. Meer informatie om dit zelf toe te passen kunt u vinden via www.informationmedicine.org
Via onze website of Information Medicine zijn ook de speciale geluidsspeakers verkrijgbaar.

Vraag: “Is er een supplement wat aantoonbaar het herstel van een pees na een peesblessure ondersteund? Om zo soepel en sterk mogelijk weefsel als resultaat te behalen?”
➡️ MSM is een belangrijke bouwstof voor de kwaliteit en elasticiteit van onder andere bindweefsel en kraakbeen en zorgt (samen met vitaminen, mineralen en aminozuren) voor de aanmaak van nieuwe cellen. Als er niet voldoende zwavel aanwezig is in het lichaam, dan kunnen beschadigde cellen niet goed hersteld/vervangen worden.
Daarnaast hebben wij zelf erg goede ervaringen met Phytonics Tendon comp én Phytonics Liver comp. Vanuit de Chinese geneeskunde speelt de lever een erg belangrijke rol in het ondersteunen en dus herstellen van pezen en banden.

Vraag: “Is het erg om bij een jong paard een zadel met iets grotere/wijdere boommaat te hebben en er dan een wolletje onder te doen? Zodat als hij groeit het zadel beter gaat passen.”
➡️ Dat ligt er helemaal aan hoeveel te groot het zadel is, hoe vaak en hoe intensief er gereden wordt én hoe het paard er zelf op reageert.
Het zadel moet wel stabiel liggen en het paard niet hinderen, een goede zadelmaker kan hierin advies geven.
Onze ervaring is dat een bontje met een uitsparing in het midden voor de ruggengraat, voor veel paarden het fijnst is.

Scroll naar boven