Den Hoek

Vragen vuurtje 20 december

Vraag: “Wat bevelen jullie aan bij maagzweer bij een paard?”
➡️ Bij maagzweren is het ontzettend belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Het algehele (voer)management is daarin cruciaal. Maar ook pijn of ongemak elders in het lichaam. In sommige gevallen is een (korte) behandeling van maagzuurremmers noodzakelijk. Verder kan de maag ondersteunt worden met bijvoorbeeld Phytonics Gastri comp of Mastic Horse. Een interessante blog om te lezen over dit onderwerp:
https://www.phytonicsmed.com/blog/maagzweren-bij-paarden-gesprek-met-eric-laarakker

Vraag: “Wat is de holistische behandeling van allergieën? Wat kan ik verwachten van zo een behandeling?”
➡️ Zoals bij alle behandelingen gaan we proberen de oorzaak van het probleem te achterhalen en dat aan te pakken. Bij een allergie is er sprake van een overprikkeld immuunsysteem, dus ook dit wordt aangepakt. We hebben geen standaard behandeling, er wordt per individu en per situatie een behandelplan opgesteld. Een behandeling met supplementen in combinatie met geluidstherapie wordt regelmatig hiervoor ingezet.

Vraag:  “Welke product bevordert nog de groei van de spieren bij een paard op leeftijd (17 jaar) behalve trainen?”
Phytonics Muscle support is hier een heel geschikt product voor. Dit is speciaal voor de spieren, voor meer spierkracht en spiermassa.
Het bevordert de spierstofwisseling en ondersteunt herstel na training en na sportprestaties. Voor meer kracht. Stimuleert de spiergroei/-massa. Wel in combinatie met training.

Vraag: “Hoe kan je het beste een hotspot bij een kat behandelen die op een plek zit waar ze bij kan met haar tong en blijft likken. Ik behandel al met vetramil. Ze krijgt graanvrij voer en etens- en drinkbakjes zijn van steen. Een kap is geen optie, ze raakt volledig in paniek. Met een pakje aan beweegt ze niet meer.”
Uitwendig kunt u de huid behandelen met Phytonics All sept spray. Dit verzorgt en bevordert de genezing. Het is geen probleem als ze hieraan likt.
Inwendig kunt u ondersteunen met PUUR Hotspot.
De combinatie van deze producten is het beste.

Vraag: “Hoe kun je een 12 jarige labrador ondersteunen bij spondylose?”
Inwendig kunt u ondersteunen met Phytonics Spine comp. Dit is speciaal voor de wervelkolom. Bij stijve/stramme en vastzittende spieren. Voor soepel bewegen en een goede gewrichtsfunctie.
Daarnaast kunt u uitwendig nog ondersteunen door de rug in te smeren met Omni milk.
Verder kan acupunctuur verlichting geven en kunt u zelfs het implanteren van goudkorrels nog overwegen, lees hier meer over op de pagina goudkorrels implanteren.

Scroll naar boven