Den Hoek

Vragen Vuurtje 20 juli

Vandaag gaan we weer vragen beantwoorden die gesteld zijn tijdens: ❓🔥Vragen Vuurtje op Vrijdag 🔥❓
Heeft u ook vragen? Om de week op vrijdag kunt u ze stellen bij het bericht van het Vragen Vuurtje!
Vraag: “Ik vraag me af welke producten / supplementen je je hond het best kan geven om de weerstand te verhogen als je hond bij voorbeeld na een ziekte weer hersteld / genezen is maar je dus het lichaam “nog” verder wil opbouwen en ondersteunen of gewoon preventief als aanvulling / ondersteuning?”
➡️Dit ligt eraan wat de ziekte of de aandoening was en of er reguliere medicatie hierbij is ingezet.
Als het dier antibiotica heeft gehad is het aan te raden om een goede probiotica te gaan geven om de darmflora te herstellen.
Verder kan een drainage (reinigings)kuur zinvol zijn om afvalstoffen af te voeren. Echter moet het dier dan wel weer op krachten zijn, omdat dit het lichaam wel energie kost.
Een algehele weerstandsopkikker is bijvoorbeeld Phytonics Immu boost.
 
Vraag: “Mijn Donar is gek op slootwater. Hoe smeriger inclusief geur en inhoudt hoe beter. Hij ” loopt” er zelfs op om buiten te drinken en duikt in de eerste de beste sloot. Nu heeft hij maag en darm klachten waar we volgende week voor langs komen. 1 daarvan is misselijkheid. Als ik hem periode echt de sloot ontzeg, aanlijnen niet meer loslaten lopen dan lijkt hij minder misselijk. Maar goed, kwalitiet van leven staat voorop. Dit vind hij zo fijn zijn er ook producten om hem preventief te geven echt gericht op het slootwater. Dus geen producten die de maagwand versterken of helen.”
➡️Wij hebben diverse middelen die het maag/darmstelsel ondersteunen, maar het is goed om te achterhalen of er misschien niet ergens een tekort is waarom hij dit steeds doet.
Gelukkig heeft u al een afspraak staan, dan kan de dierenarts dit uitgebreid met u bespreken.
Scroll naar boven