Den Hoek

Vragen vuurtje 22 november

Vraag: “Er is zo veel aanbod in voer. Ik zie door de bomen het bos niet meer. Wat zijn merken waar jullie achterstaan?”
➡ Elk dier is uniek en de voedingsbehoefte dus ook. Dit is dan ook een van de redenen waarom we voer bij het specifieke dier testen. Waar de ene het fantastisch op doet, kan de ander misschien wel niet tegen.

Ras, leeftijd, activiteit en leefomstandigheden spelen allemaal een rol. Helaas voor deze vraag dus geen kant en klaar antwoord.

Vraag: “Hoe behandelen jullie maagzweren? Westerse als Oosterse visie erachter aub.”
➡ Het belangrijkste is om te kijken waarom de maagzweer is ontstaan. Kijk kritisch naar het voer/stal management. Stress is een hele grote trigger bij maagzweren. Dit kan geestelijke, maar zeker ook lichamelijke stress zijn. Pijn elders in het lichaam bijvoorbeeld.

In sommige gevallen is reguliere medicatie, zoals maagzuurremmers, noodzakelijk. Wij vinden het belangrijk om deze zo kort mogelijk in te zetten, het is immers een symptoombestrijder en geen oplossing voor het probleem.

Meer info is te lezen in deze blog in samenwerking met Eric Laarakker op de Phytonics website.

Vraag: “Ik zou graag meer willen weten over de Wu Xing kruiden. Geef je altijd de mix die bij jou type paard past en in het erbij passende seizoen? Of mag je de mix het hele jaar door geven? Bv voor een Aarde paard ook in andere seizoenen als de nazomer.
En welke kruidenmix is raadzaam voor een 25 jarige Ijslander die ook bekend is met insulineresistentie (staat nu niet op de voorgrond maar is wel een aandachtspunt).”
➡ De Wu Xing kruiden kunt u gebruiken als onderhoud om uw paard of pony in balans te houden, maar ook bij fysieke problemen kunt u ondersteunen met de kruiden.

De kruiden zijn eveneens te gebruiken als seizoenskruiden, zodat in dat seizoen de daarbij behorende zwakke organen ondersteund worden.
Het is aan te raden om eerste de kruiden te gebruiken voor de fysieke problemen.

Het boek Paardentypen van Eric Laarakker is een aanrader als u geïnteresseerd bent in alle types die er zijn.

Voor hulp/vragen over uw dier kunt u op donderdagochtend bellen met het telefonisch spreekuur van Eric tussen 08.30 – 09.00 uur op 030-2961462.

Scroll naar boven