Den Hoek

Herfst is het seizoen van het element metaal

ʜᴇʀꜰꜱᴛ ɪꜱ ʜᴇᴛ ꜱᴇɪᴢᴏᴇɴ ᴠᴀɴ ʜᴇᴛ ᴇʟᴇᴍᴇɴᴛ ᴍᴇᴛᴀᴀʟ

De vijf elemententheorie wordt onder meer gebruikt in de acupunctuur. Het vindt zijn oorsprong in de traditionele Chinese geneeswijze. Een geneeswijze die al meer dan 5000 jaar oud is.

Binnen Wu Xing wordt de vijf elementen theorie gebruikt om een karaktertype-indeling te maken van dieren, gebaseerd op je eigen waarnemingen ten opzichte van het gedrag van je dier. Het biedt een extra ingang om echt te leren kijken naar je dier.

Door je dier te bekijken en observeren leer je hoe je het beste met je dier kunt omgaan (omgeving, voeding en relatie). Uit de karaktertype- indeling zal blijken dat niet ieder type geschikt is voor het mogelijke doel dat je ervoor hebt. De mogelijkheden en onmogelijkheden die daaruit ontstaan, helpen je met het aanpassen van je verwachtingspatroon, het geeft meer begrip voor de reacties van het dier.
Ook is het een aanleiding om eens heel anders naar je dier te kijken.

Metaaltype honden

Metaaltype honden zijn vaak zelfstandig. Ze zijn rustig en het zijn harde werkers. Ze houden van structuur en krijgen graag erkenning voor hun werk.
Het zijn makkelijk trainbare honden en volgen goed regels op.
Meestal hebben ze een redelijk gespierd postuur.
Deze type honden doen graag apporteerwerk, speuren, schapen drijven of gehoorzaamheid.

Metaaltype honden zie je dan ook vaak in de rasgroep van de staande jachthonden, slede,- of poolhonden en de Schnauzers. Een metaalhond uit balans zal zich snel terugtrekken. Ze worden stoïcijns en koppig. Het “metaalschild” wordt opgetrokken.

Meer weten over de verschillende types?
Dan is het boek “Leer jouw hond, kat of konijn kennen met de Vijf Elementen” van Aleid Hillebrand en Eric Laarakker een aanrader.

Scroll naar boven