Den Hoek

Sandra Vetter

Sandra Vetter

Het aangaan van een samenwerking met Den Hoek voelt voor mij als thuiskomen. Na een aantal jaren gewerkt te hebben in diverse praktijken als humaan fysiotherapeut, ben ik sinds 2003 werkzaam als zelfstandig dierenfysiotherapeut. Elke gevolgde opleiding, ieder jaar aan praktijkervaring en alle vormen van samenwerking hebben me gebracht tot hoe ik nu werk als therapeut.

Ik werk graag met paarden die vol in het bloed staan, beweeg mij vanaf mijn tienerjaren in de rensport, was jaren actief als amateurjockey met zowel Engels Volbloeds als Arabieren en heb nog steeds een ondersteunende functie op zowel een Nederlandse als een Duitse renstal.

Tegenwoordig ben ik gedurende het koersseizoen om de week op mijn “vrije zondag” actief als presentator op Draf en Renbaan Duindigt.

Verwondering heb ik elke dag opnieuw, over het onvoorstelbare incasseringsvermogen en de werkwilligheid van paarden binnen en buiten de paardensport. Dankbaar voor wat paarden de mens geven, maar al van jongs af aan steeds signalerend waar ongemak bij ze aanwezig is probeer ik nu als therapeut zo goed mogelijk de oorzaken van lichamelijke en mentale overbelasting op te sporen, liefst in een vroeg stadium.

Op geen manier kan dit beter dan door met meetmethoden van Den Hoek te werken en therapieën in te zetten die niet alleen symptoombestrijdend werken: Hetzij als aanvulling op- of versterking van reguliere geneeskunde, hetzij als separate inzet voor behandeling. Vanuit het vak fysiotherapie ben ik gericht op de dagelijkse balans tussen belasting en belastbaarheid en geef daar tijdens consulten aandacht aan in de vorm van trainingsadviezen en oefeningen.

Mijn werkgebied voor de paarden omvat West- Mid- en Oost-Nederland zowel als (met name het westen van) Duitsland.

CV

  • 1993-1997 Opleiding Fysiotherapie (Int.Ac. Thim vd laan)
  • 1998-2004 Werkzaam als fysiotherapeut in diverse sportmedische praktijken
  • 2001-2003 Opleiding Dierfysiotherapie (CDB) + start eigen bedrijf als dierenfysiotherapeut
  • 2002-2004 Opleiding Equine Osteopathy (ICREO)
  • 2007-2013 Opzetten en runnen van paardenrevalidatiecentrum met aquatraining ism paardenarts Frans v Toor
  • 2007-2009 Opleiding Equine Chiropractor (FES) + start als practical trainer bij FES
  • 2010 Cursus Lecher Antenne (Den Hoek)
  • 2015-2018 Opleiding Acupunctuur (Qing Bai)
  • 2018 Interne training Connectie Sensor (Den Hoek)
Scroll naar boven