Den Hoek

Vragen vuurtje 10 mei 2021

Vraag: “Zouden jullie een advies kunnen geven voor een heel actueel onderwerp de Corona enting?

Is er iets wat je zou kunnen doen/ nemen om je lichaam zo goed mogelijk de enting te laten verwerken?”
➡️Het is erg belangrijk om het immuunsysteem te ondersteunen, dat is sowieso van groot belang in deze tijd. Hiervoor hebben wij diverse middelen in het assortiment. Phytonics Immu boost Pro is bijvoorbeeld bijzonder geschikt om een (overprikkeld) immuunsysteem te ondersteunen.
Om het lichaam verder te helpen de enting te verwerken is een reinigskuur aan te raden. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld kiezen voor Phytonics Detox comp.
Voor een advies op maat kunt u uiteraard ten alle tijden contact opnemen met de praktijk.
 
Vraag: “Mijn tinker heeft last van jeuk aan haar voeten, in de zomer schuurt zij haar manen op 1 stuk ieder jaar kapot.”
➡️Jeuk is een lastig probleem. Het is belangrijk om te achterhalen waar de jeuk vandaan kan komen. Bij jeuk aan de benen moet je dan bijvoorbeeld mijt ook uitsluiten.
Veel paarden en pony’s schuren en jeuken als reactie op suikers en zetmeel. Een belangrijke vraag is dan ook, heeft het dier overgewicht en hoe ziet de voeding eruit?
Pas als we dit duidelijk hebben kunnen we gerichter gaan adviseren. Bij overgewicht en reacties op suikers/zetmeel kan Phytonics Gluco balance bijvoorbeeld uitkomst bieden.
Bij dieren met jeukklachten is een reiningskuur in voor,- en najaar sowieso aan te raden. U kunt dan kiezen voor Phytonics Detox comp of PUUR Detoxi.
 
Vraag: “Wat is een goede niet giftige manier tegen vlooien?”
➡️Gelukkig komen er steeds meer niet giftige alternatieven op de markt tegen vlooien en teken.
Op dit moment hebben wij een vlo- en teekspray ontwikkeld door Eric Laarakker in het assortiment.
Daarnaast verkopen wij van Stop Animal Bodyguard de druppels en spray.
En binnenkort krijgen we ook een band, van Fleacare Nederland.
Scroll naar boven