Den Hoek

Vragen vuurtje 21 juni 2021

Vraag: “Ik heb twee honden uit Afrika geadopteerd. Eentje is super vrolijk en lief de ander is heel angstig en kunnen we niet aanlijnen. We laten hem nu eerst acclimatiseren, geven hem rust. En hij komt nu soms wat snuffelen. Ze heeft veel steun aan de andere hond. Zou ik phytonics Strezz kunnen gebruiken ter ondersteuning? Of hebben jullie wellicht een ander advies?”
➡️Ja, de Phytonics Strezz kan hier heel mooi in ondersteunen! Geef een basisdosering zoals op de verpakking van 2x daags, maar u kunt gerust een extra dosering geven vlak voor een moment wat voor hem extra stress geeft.
Onze behandelingen kunnen ook mentaal een mooie ondersteuning geven, maar dat is wellicht voor een later stadium.
 
Vraag: “Klopt het dat paarden met pssm2, vaak op Lyme worden gediagnosticeerd?”
➡️Ja, wij zien dit inderdaad ook vaker. Maar het ligt wel vrij gecompliceerd. PSSM hoeft niet altijd klachten te geven, soms wordt dit pas “getriggerd” als er Lyme bij komt. De vraag is dan of de Lyme de klachten geeft of de PSSM.
Vraag: “Ik heb 2 paarden op stal staan die gluco balance krijgen zodat ze evengoed wat gras kunnen knabbelen. Nu viel het mij op dat deze paarden veel natter waren op stal, dus veel meer plassen. Komt dit door de gluco balance dat ze meer gaan plassen? Viel nu op omdat ze langer binnen stonden ivm nat/koud voorjaar.”
➡️We zien bij paarden die neigen naar insuline resistentie (EMS) vaker dat ze wat frequenter plassen. Het kan zijn dat de Gluco balance een soort ontgifting inwerking zet, onder andere door het stimuleren van de lever.
Het zou er in therorie dus mee te maken kunnen hebben, maar dat hoeft niet perse.
Scroll naar boven