Den Hoek

Vragen vuurtje 23 januari

Vragen vuurtje 23 januari

Vraag: “Kan een paard lichamelijke complicaties krijgen in het bewegings mechanische door een verkeerd voer beleid?”
➡️Ja dat kan zeker! Een voorbeeld: de blinde darm van een paard is behoorlijk groot en ligt ter hoogte van de rechterflank. Als hier problemen ontstaan, bijvoorbeeld een flinke disbalans door schimmels, zal het paard op den duur de rechterflank proberen te ontzien. Hierdoor worden ze bijvoorbeeld rechtsachter trager, vinden ze rechts oprekken of juist inbuigen niet fijn en kan er op langere termijn zelfs een scheefstand in het bekken ontstaan.

Vraag: “Is EOTRH alleen te ‘behandelen’ door het trekken van de tanden?”
➡️ Toevallig hebben we hier laatst nog een stukje over geschreven. Klik op deze link.

Vraag: “Mijn Fries heeft mijt, wat kan ik daar aan doen?”
➡️
Naast een reguliere aanpak kunt u eens kijken naar Diatomeeën Aarde (van Bio Ron. De diatomeeën aarde bindt door zijn structuur enorm veel vocht en heeft daarmee een enorm drogend effect op zijn omgeving.
Onder de microscoop bekeken bestaat het uit allemaal deeltjes van skeletten van deze schelpdiertjes welke uit microscopisch kleine glassplinters bestaan.
Dit maakt dat het ook ingezet kan worden als natuurlijke bestrijder van luizen en andere diertjes welke zich in vacht, verenkleed en omgeving van dieren kunnen nestelen en daardoor veel ongemak veroorzaken.
De huid, het exoskelet, van deze laspakken raakt beschadigt en droogt uit.
Dit is waarom dieren in het zand rollen wanneer ze van deze lastpakken proberen af te komen of/en voorkomen erdoor lastig gevallen worden.

Scroll naar boven