Den Hoek

Vragen vuurtje 12 juni

We hebben deze week een aantal vragen gekregen over een natuurlijke aanpak bij mijten, luizen etc.
➡️ Diatomeeën aarde van Bio Ron kan hierbij ondersteunen. De diatomeeën aarde bindt door zijn structuur enorm veel vocht en heeft daarmee een enorm drogend effect op zijn omgeving en dus op ongedierte. Het dient dan uitwendig te worden gebruikt door de vacht.

Daarnaast kregen we een aantal vragen over de ziekte van Lyme.
Hierbij een aantal artikelen die daarvoor wellicht interessant kunnen zijn:
https://holistischdierenarts.nl/behandeling-humaan/lyme-de-kameleon-onder-de-ziekten/

en
https://www.phytonicsmed.com/blog/de-ziekte-van-lyme-bij-paarden-en-honden

Vraag: “Ik ben benieuwd naar jullie ideeën voor de behandeling van. Een hernia bij teckels.”
➡️ Wij hebben veel ervaring met het behandelen van hernia bij de hond. Met over het algemeen zeer goede resultaten. Uiteraard is dit wel afhankelijk van het stadium en de ernst van de hernia. Hoe eerder je de behandeling kunt starten hoe beter.
Op onze website staat meer info: https://holistischdierenarts.nl/hernia-bij-de-hond/

Vraag: “Wat adviseren jullie als een houtpaard vermoedelijk uit balans is?”
➡️ De Wu Xing kruiden kunnen hier ondersteuning bij geven. Als het echter een terugkerend probleem is, is het zaak om te gaan kijken wat de mogelijke oorzaak kan zijn. Zo aan het einde van de lente is een Houttype uit balans niet heel wonderlijk. Lente is het seizoen voor het Houtelement en we zien vaker dat er dan wel wat ondersteuning nodig kan zijn.

Vraag: “Onze hond stinkt de laatste dagen. De vieze geur komt niet uit zijn bek, oren of vacht. Nu vermoed ik dat het door zijn anaalklieren komt. Wat adviseren jullie? PS aan zijn voeding kunnen we niets veranderen i.v.m. spijsverteringsproblemen. Hij krijgt gestoomd vlees met groenten en vezels.”
➡️ Bij een vermoeden van volle anaalklieren is het belangrijk deze even te laten controleren en eventueel legen door de dierenarts. Als het een terugkerend probleem is, kan het zinvol zijn om te kijken naar de oorzaak en deze proberen aan te pakken.

Scroll naar boven