Den Hoek

Vragen vuurtje 19/3

Vandaag gaan we weer een aantal vragen beantwoorden die gesteld via Facebook op Vragen Vuurtje op Vrijdag.
Heeft u ook vragen? U kunt ze stellen bij een bericht van het Vragen Vuurtje op Vrijdag!

Vraag: “Mijn 5 jaar oude ruin had een paar plekjes mok op wit achterbeen. Volgende dag heel dik been en verhoging. Dierenarts er bij. Vochtafdrijving, pijnstilling en taf spray. 5 dagen goed. En opnieuw dik been en verhoging. Alles nagelopen met Dierenarts en weer zelfde behandeling. Nu weer dun been en korstjes er bijna af. Mijn vraag is deze. In januari heb ik hem een weerstandskuur gegeven. Zou hij toch een tekort hebben aan iets want hij heeft nooit eerder mok gehad. Zijn er testen die gedaan kunnen worden specifiek voor dit probleem?”
➡️Dit klinkt inderdaad alsof er intern een disbalans is. Wat dit precies is of triggert is zo niet te bepalen. Hoogstwaarschijnlijk een probleem in de darmflora en/of een overmaat aan afvalstoffen. U mag altijd even contact opnemen met de praktijk voor overleg.

Vraag: “Goedemiddag, kun je gluco balance ook achter elkaar door geven? Zonder de stop week? Onze merrie reageert na een stop van een paar dagen direct met hardere manen kan en strakkere spieren op de achterhand. Ben benieuwd 😀”
➡️Ja dat mag! Wel adviseren we om in periodes dat er minder “gevaar” is, bijvoorbeeld de wintermaanden, te proberen een stopweek in te lassen en/of de dosering af te bouwen naar een minimum.

Scroll naar boven