Den Hoek

Vragen vuurtje 5/3

Vandaag gaan we weer een aantal vragen beantwoorden die gesteld zijn tijdens Vragen Vuurtje op Vrijdag. Heeft u ook vragen? U kunt ze stellen bij het bericht op Facebook van het Vragen Vuurtje op Vrijdag!

Vraag: “ik zou graag meer weten over het herpes virus bij honden, wat ik al verstaan heb is dat het niet echt te genezen zou zijn dat het altijd in het lichaam blijft maar in slaap en dat het af en toe wakker wordt. Hoe lopen ze het op? En wat kan je doen om de hond te ondersteunen? Of is het wel te genezen?”
➡️Een herpesvirus blijft, zowel bij mensen als dieren, sluimerend in het lichaam aanwezig. In periodes van verminderde weerstand kan het dan weer actief worden. Het is daarom aan te raden om de weerstand goed te houden (een goede darmflora is hierin heel belangrijk) en stress zoveel mogelijk te vermijden.
L-Lysine is een belangrijke ondersteuner bij herpesvirussen. Bijvoorbeeld Phytonics en PUUR hebben een L-Lysine voor huisdieren op de markt. Honden krijgen een herpesvirus door direct contact (snuffelen/likken) met een dier dat al besmet is.

Vraag: “een ouder paard met een maagzweer,welke behandeling is daar het beste voor met de infomation medicine?”
➡️ De bestanden Maag, Regeneratie en Spijsvertering & Stofwisseling.
Daarnaast is Lever belangrijk. Een leverenergie uit balans geeft woede, frustratie en stress. Stress is een belangrijke factor bij het ontstaan van maagzweren.
Daarom kan het zinvol zijn om naast de genoemde bestanden ook nog te kiezen voor bijvoorbeeld Aarding & Ontspanning, Innerlijke balans en/of Stress.

Vraag: “Het pollenseizoen is al weer begonnen/komt eraan. Hoe kan ik mijn paard helpen die pollenallergie heeft? Supplement/behandelingen enz.”
➡️Het lastige aan een pollenallergie is dat het moeilijk te achterhalen is welke pollen het dier het meest allergisch voor is. Zijn dit boompollen of juist graspollen? Hier zit nog best een groot verschil in. Hierdoor hebben sommige dieren enorm baat bij het middel PUUR Pollen, terwijl dit voor anderen juist te weinig doet. Het belangrijkste is in ieder geval het immuunsysteem zo goed mogelijk te krijgen/houden. Bij een allergie is dit vaak flink overprikkeld.
Phytonics Immu boost pro kan ingezet worden bij een overprikkeld immuunsysteem en ondersteunt de weerstand.
Daarnaast kan het goed zijn om afvalstoffen te verminderen (detoxen), hiervoor is bijvoorbeeld de Veendrenk een mooi middel.
Tot slot kunt u zelf uw dier behandelen door middel van geluidstherapie van Information Medicine.
Kies dan voor bestanden als “Allergie”, “Auto-immuun”, “Immuunsysteem boost”, “Detox”, “Regeneratie”.
Verder kunnen de specifieke klachten nog behandeld worden. Dus bij jeuk “Huid” en bij tranende ogen “Oog & zicht” etc.

Vraag: “Ik voer mijn paarden al een aantal jaren graanvrij voer. Twee van mijn paarden zijn aarde types. Ik overweeg om ze toch een handje granen door het voer te doen. Is dat nodig of kunnen ze prima zonder deze granen?
Online heb ik een biologisch granenmengsel gezien van 55 % gerst, 18 % spelt, 14,5% tarwe, 10% maïs, 2,5% zonnebloempitten kan ik ze dat geven?”
➡️Wat zou de reden zijn om dit toe te voegen? In principe hebben ze dit niet nodig als zij een uitgebalanceerd rantsoen hebben.

Scroll naar boven